27/10/2023

En bærekraftig arbeidshverdag

Lag bærekraftige arbeidsplasser, ikke bare bærekraftige eventer 

I 6.Sans er vi opptatt av bærekraft internt og vi ønsker å ta vare på våre ansatte. For oss handler bærekraft om de tre P-ene: People, planet, profit. Eller på norsk: Sosial, økologisk og økonomisk bærekraft. Vi ønsker å være “workplace of our dreams” og “trailblazers of sustainability” og ser det derfor viktig å ikke bare fokusere på ekstern bærekraft, men også intern. 

Stress har blitt klassifisert som helseepidemien av det 21. århundret av WHO. Og visste du at eventplanlegger er kåret til den 5. mest stressende stillingen man kan ha? Vi vet at stress ikke er bra for oss. Men hvordan kan vi få en mindre stressende og mer bærekraftig arbeidshverdag? Her er noen tips! 

Hva kan du gjøre på DIN arbeidsplass?: 

1. Verdsett hjelpsomt stress  Stress er ikke alltid negativt. Positivt stress, eustress, kan hjelpe oss å skjerpe fokus og gi oss energi. Å omfavne stress er assosiert med bedre helse og produktivitet. Kortsiktig, akutt stress kan bli brukt på en god måte. Det kan gi oss motivasjon, bedre hukommelse, booste ferdighetene våre og bekjempe tretthet. Gjenkjenn “fight, flight or freeze”-responsen og bestem deg for å “fighte”! 

2. Identifiser symptomer for stress  Tegn på stress kan være koblet til følelser, atferd, kroppen og tankemønstre. Det er viktig å finne ut av hva dine symptomer er slik at du kan jobbe med det før det blir skadelig. Eksempler på symptomer kan være mangel på interesse, kort lunte, å være sliten og panikkanfall. Research stressymptomer og finn ut av hvilke du kjenner deg igjen i. En person sitt sunne press kan være en annens persons kilde til stress. 

3. Identifiser dine stresstriggere  Ta en pause og følg nøye med når du merker at du er stresset for å vurdere hva som skjer og hva som kan ha bidratt til det. Du kan også tenke på tidspunkt du tidligere har vært stresset og tenke på hva som egentlig forgikk da. Hva skjedde som gjorde at du følte deg stresset? Se etter mønstre av ting som ser ut til å dukke opp ofte og legg merke til ting som også ser ut til å forekomme samtidig. 

4. Håndter stresset!  Mange av disse tipsene kan virke åpenbare, men er oftere lettere sagt enn gjort. 

Bli organisert - Vit hva du må gjøre og til når for å gi deg et overblikk slik at du kan føle deg mindre overveldet av arbeidet.  • Finn en work-life balance - Forsikre deg om at hjernen din tar fri fra jobb når du har fri fra jobb. Vær sosial, gjør noe du liker, lær noe nytt, lytt til musikk, utrykk deg kreativt og ha det gøy!  • Ta pauser  - Work hard – rest hard! Selv om jevnlige pauser kan virke ineffektivt, bidrar dette til bedre arbeidskvalitet og mindre stress. Og søvn er selvfølgelig også viktig.  • Tren regelmessig  - Det er vitenskapelig bevist at fysisk trening er bra for vår mentale helse. En kort gåtur er bedre enn ingenting.  • Snakk om det  - Snakk med noen du er komfortabel med og opplev hvordan det kan hjelpe deg å avklare problemer og hjelpe deg med å føle deg mindre alene.  • Deleger  - Eventplanlegging og mange andre jobber er en lagsport – bruk ressursene dine!

Ikke vær redd for å si nei  - Vit hva din kapasitet er og når du må prioritere din mentale helse!  • Sunne mat- og drikkevaner  - Å ha en balansert diett kan redusere den negative effekten av stress på kroppen.  • Mindfulness - Dette lindrer stress. Hvis det fungerer for Bill Gates og Oprah Winfrey, hvorfor ikke prøve selv?  • Få hjelp og støtte  - Man kan alltids få hjelp av profesjonelle, en venn eller et familiemedlem. 

Vi har noen konkrete tiltak hos oss for å redusere stress: Fleksible arbeidsdager, mulighet for hjemmekontor, jevnlige sosiale sammenkomster, walk and talks og sunn lunsj. 

Hva gjør du for å håndtere stresset i din jobbhverdag? 

6.SANS er medarrangører av Oslo Big Data Day 2024

1/5/2024

Vi er medarrangør av Oslo Big Data Day 2024 sammen med BI Norwegian Business School og Xplorico. Dagen vil inneholde spennende foredrag om fremtidens teknologilandskap, med fokus på temaer som eHelse, digital transformasjon og kunstig intelligens.

Off Piste blir en del av Liwlig

11/4/2024

6.SANS ønsker Off Piste velkommen til Liwlig! Det er en glede å kunngjøre at Liwlig har kjøpt det ikoniske eventbyrået Off Piste.

Gull og Sølv ved BEA World Festival 2023

24/11/2023

Vi er stolte og ydmyke over å kunngjøre at 6.Sans har vunnet to prestisjefylte priser ved årets BEA World Festival i Roma. Gull i kategorien Convention og sølv i kategorien Educational/Training Event.

6.Sans Nominert til BEA Awards i to prestisjefylte kategorier!

12/11/2023

Vi er stolte over å annonsere at 6.Sans har blitt nominert til BEA World Festival Awards, og det i ikke én, men to kategorier – Educational/Training Event og Convention!

Vi er EcoVadis sertifiserte

5/11/2023

Vi er EcoVadis sertifiserte. EcoVadis, verdens ledende rangeringssystem for bærekraftige praksiser, vurderer kritiske områder som miljø, arbeidsforhold, menneskerettigheter, etikk og bærekraftige anskaffelser.

Vi ønsker BlueX velkommen

29/10/2023

6.Sans og Liwlig styrker sitt tilbud innen gruppereiser gjennom oppkjøpet av BlueX. Med mål om å levere bedre løsninger og økt kompetanse til kundene, har 6.Sans nå fullført kjøpet av 100% av aksjene i BlueX AS.

LIWLIG - THE NORDIC EVENTS AGENCY // FINLAND - SWEDEN - NORWAY - DENMARK - GLOBAL // WE TURN MOMENTS INTO MOMENTUM

CONTACTS